ورود به سایت
بیست و سومین کنفرانس ملی سالانه انجمن کامپیوتر ایران

کارگاه‌ها

متاسفانه هیچ‌کدام از کارگاه ها به حد نصاب نرسیده و کنسل شدند. مبلغ واریزی ثبت نام کنندگان به زودی به ایشان عودت داده خواهد شد.

 

لیست‌ کارگاه‌هایی که همزمان با کنفرانس برگزار می‌شوند به شرح زیر هستند.

- برای ثبت نام در کارگاه‌ها و دریافت گواهینامه شرکت در کارگاه، کافی است که وبگاه انجمن کامپیوتر ایران ثبت نام کرده و پرداخت مربوط به کارگاه انتخابی را انجام دهید. برای این منظور کافی است به csi.org.ir/fa/payment  مراجعه فرمایید.

- همه کارگاه‌ها نیم‌روزه (حداکثر ۴ ساعت) بوده و هزینه آن‌ها ۲۰۰ هزار تومان است.

- مهلت ثبت نام تا ۵ اسفند ماه است.

- حد نصاب برگزاری کارگاه‌ها ۱۰ نفر است. در صورتی که یک کارگاه به حد نصاب نرسد، کارگاه کنسل شده و مبلغ واریز شده عودت داده می‌شود.

 

کارگاه ۱:‌ مصورسازی داده و انتقال بهینه اطلاعات به بیننده توسط ابزارهای Tableau و D3

مصورسازی اطلاعات یکی از روشهای نوین نمایشی و ارائه دیداری اطلاعات است که با هدف درک و شناخت بهتر دادهها و برای استفاده در حوزههای گوناگون علمی به کار می‏رود. این شیوه موثر با بهرهگیری از راهبردهای دیداری به گسترش دامنه دانش یاری می‏رساند و سبب می‏شود تا انتقال اطلاعات از واحد مبدا به واحد مقصد به شکل مناسبی انجام شود. مصورسازی داده در زمینه ارتباط انسان با کامپیوتر است و به انسان اجازه میدهد تا بتواند به صورت تعاملی با کامپیوتر ارتباط برقرار نماید. زیرا انسان‏ها معمولا تمایل دارند تا اطلاعات را ببینند و صرفا با مشاهده، هر چیزی را باور کرده و به آن اعتقاد پیدا میکنند. به گفته مانزلر، انسان‏ها تمایل دارند، این موضوع را باور کنند که "آنچه خارج از دید است، خارج از ذهن است." با توجه به این موضوع، برای درک بهتر الگوهای یافته شده و بررسی روند تغییرات، نمایش اطلاعات در قالبی که برای هر فردی ملموس بوده و توسط افراد درک شود، بهترین انتخاب خواهد بود. روشهای مصورسازی این امکان را به کاربر میدهند که با هر سطح از دانش و اطلاعاتی، بتواند در تعامل با کامپیوتر، تمامی آنچه ثبت شده است را مشاهده نموده و سریعا اطلاعات را دریافت نماید. در واقع مصورسازی اطلاعات این امکان را به کاربر می دهد تا به صورت تعاملی و آنلاین و تحت وب و یا توسط ابزارهای نرم افزاری به بررسی اطلاعات مورد درخواست بپردازد. کارگاه مذکور مفهوم مصورسازی و کاربرد آن را در حوزههای گوناگون بیان کرده و روشهای استفاده از آن را ذکر می‏نماید.

ارائه‌دهندگان:‌

آرزو جهانی: دانشجوی دکتری دانشگاه تبریز

دکتر لیلی محمد خانلی:‌ عضو هیات علمی دانشگاه تبریز

سیما جهانی:‌ دانش آموخته کارشناسی ارشد و مدرس دانشگاه الزهرای تبریز

زمان:

۸:۳۰ تا ۱۲:۳۰ پنج‌شنبه 10 اسفند

کارگاه ۲:‌ تولید خودکار اپلیکیشن‌‌های اندرویدی با استفاده از رویکرد مدل‌رانده 

مهندسی مدل‌رانده، رویکردی جدید برای توسعه نرم‌افزار است که سعی دارد سیستم‌های نرم‌افزاری را به‌طور خودکار از مدل‌ها تولید نماید. مدل نمایشی انتزاعی است که سیستم مورد نظر را از جنبه‌های خاصی توصیف می‌نماید. هدف رویکرد مهندسی مدل‌رانده افزایش بهره‌وری، ساده‌سازی روند طراحی و ارتقاء ارتباط میان افراد و تیم‌های درگیر در توسعه یک سیستم نرم‌افزاری (از طریق استانداردسازی اصطلاحات و استفاده از مفاهیم کاربردی خاص دامنه سیستم) می‌باشد. در این کارگاه قصد داریم با مفاهیم اصلی رویکرد مهندسی مدل‌رانده آشنا شده و به‌عنوان نمونه‌ای از مسائل قابل حل با این رویکرد، اقدام به تولید خودکار اپلیکیشن‌های اندرویدی نماییم. در همین راستا، با توجه به فراگیری اپلیکیشن‌های مکان‌محور مانند، نت‌برگ، اسنپ‌فود، دانرو، ریحون و امثال آن، در این کارگاه، به‌طور نمونه، حوزه مربوط به تولید اپلیکیشن‌های مکان‌محور در نظر گرفته می‌شود و از صفر تا صد عملیاتی که بایستی انجام شود تا بستر لازم برای تولید خودکار اپلیکیشن‌های اندروید مکان‌محور فراهم گردد، ارائه خواهد شد. همچنین در ادامه‌کار، با استفاده از بستر تولید شده، مثالی از اپلیکیشن‌های مکان‌محور به‌عنوان نمونه تولید می‌گردد.

ارائه‌دهندگان:

دکتر بهمن زمانی: عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه اصفهان 

محمدرضا شعرباف: دانشجوی دکتری دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه اصفهان 

زمان:

۱۴:۳۰ تا ۱۷ پنج‌شنبه 10 اسفند

کارگاه ۳:‌ تکنولوژی های بیسیم پوشیدنی هوشمند

تکنولوژی های پوشیدنی و اینترنت اشیا برای ارتقا کیفیت زندگی و پایش و بهزیستی به سرعت در حال رشد هستند. تحقیقات در این حوزه یک مفهوم بین رشته ای از حوزه های پزشکی توانبخشی و روانشناسی تا مهندسی شیمی مواد الکترونیک کامپیوتر مخابرات و تربیت بدنی را شکل داده است. تکنولوژی های پوشیدنی و کاشتنی درصنعت تشخیص پزشکی و کاربردهای سلامت انسان برای بهبود کیفیت زندگی نقش کلیدی دارند . کاربردهای گسترده تکنولوژی های پوشیدنی محدوده وسیعی از پزشکی, بازی و تفریح, ورزش, تناسب اندام، مد لباس، ارتباطات، تعامل انسان با ماشین، حمل و نقل، بازار و کسب و کار، مدیریت اورژانس و مراقبت وابسته، مدیریت بیماری های مزمن، و بسیاری از حوزه های دیگر را در بر می گیرد.

این کارگاه در دو سطح عمومی و تخصصی و هر سطح شامل دو بخش تئوری و عملی (به مدت چهار ساعت) برگزار میشود. هدف از این کارگاه, معرفی و ارزیابی مفاهیم تئوری، طراحی و ساخت، و کاربردهای مختلف تجهیزات پزشکی پوشیدنی هوشمند جدید است که بمنظور تشخیص، درمان و بهبود کیفیت زندگی استفاده می شوند.

در بخش تئوری کارگاه تاریخچه, کاربردهای حال حاضر, آینده و پیشنهادی این تکنولوژی مهم مورد مطالعه و ارزیابی قرار می گیرد. مسایل و مشکلات اساسی و اجزاء اصلی تکنولوژیهای پوشیدنی شامل حسگرها و عملگرها, مدارات و سیستم های الکترونیکی، نرم افزار و تحلیل داده، رویارویی، ارتباطات، شبکه و پزشکی از راه دور، تامین کننده های انرژی برای سیستم های پزشکی خود-توان، جمع آوری داده و ارزیابی اطلاعات، در این کارگاه همچنین مورد بررسی قرار می گیرند

در بخش عملی کارگاه بعد از دموی چند پروژه در حوزه سلامت و بهزیستی با سنسورهای پوشیدنی، سنسورها و وسایل لازم در اختیار شرکت کنندگان گذاشته میشود. در این بخش تعدادی پروژه و مدارهای شماتیک آنها برای آشنایی به شرکت کنندگان معرفی میشود و هر گروه پس از طراحی، تست مدار و برنامه، با مهارتهای مربوط به دوخت و دوز الکترونیک (Sewing-E (با نخهای رسانا بر روی پارچه آشنا شده و تجربه میکنند.

ارائه‌دهندگان:

دکتر منا قاسمیان‌: عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی و علوم کامپیوتر و عضو وابسته پژوهشکده فناوریهای پزشکی - دانشگاه شهید بهشتی

 

محسن شیرالی: دانشجوی تحصیلات تکمیلی دانشکده مهندسی و علوم کامپیوتر دانشگاه شهید بهشتی

امین محمود زاده: دانشجوی تحصیلات تکمیلی دانشکده مهندسی و علوم کامپیوتر دانشگاه شهید بهشتی

نکته:‌ گواهی شرکت در این کارگاه توسط IEEE Iran Section-Professional Activities‌ داده می‌شود

زمان:

۸:۳۰ تا ۱۲:۳۰ پنج‌شنبه 10 اسفند

کارگاه ۴:‌ آشنایی با فناوری بلاک چین

فناوری بلاک چین که بعضا آن را به عنوان پنجمین پارادایم انقلابی محاسباتی پس از بزرگ‌رایانه‌ها، رایانه‌های شخصی، اینترنت و شبکه‌های اجتماعی می دانند، در حوزه های گوناگونی نظیر فناوری‏های مالی، ذخیره‌سازی داده‌ها، اینترنت اشیا، رایانش ابری، شبکه‌های اجتماعی، انرژی، حمل و نقل، زنجیره تامین و … کاربرد دارد. این تکنولوژی در حفظ میلیاردها دلار سرمایه موجود در بازار رمزارزها، مورد استفاده قرار گرفته و امتحان خود را پس داده است.

در این کارگاه هدف بر آن است تا ضمن مروری بر مکانیزم کارکردی بیت کوین، به عنوان اولین بستر استفاده از این تکنولوژی، به انواع مختلف دفاتر توزیع شده عمومی و خصوصی، پلتفورم هاي برنامه نويسي غير متمركز و قراردادهای هوشمند و کاربردهای آنها در حوزه های گوناگون در قالب مثال های متعدد بپردازیم. 

ارائه‌دهندگان:

دکتر محمدعلی مداح علی: عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف

حنظله اکبری: دانشجوی تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی شریف

زمان:

ساعت ۱۴:۳۰ تا ۱۷ چهارشنبه ۹ اسفند

کارگاه ۵:‌ آشنایی با DevOps

DevOps (ترکیبی از کلمات Development به معنای توسعه و تولید و Operations به معنای عملیات) از مفاهیم نوین در حوزه مهندسی نرم‏‌افزار و مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات است که امروزه جایگاه ویژه‌‏ای میان شرکت‏‌های فناورانه پیشرو بین‏‌المللی پیدا کرده است. فلسفه اصلی نهان در DevOps افزایش همکاری و ارتباطات میان تیم‌‏های تولید نرم‌‏افزار و تیم‏‌های پشتیبانی و نگه‏داری از دارایی‏‌های فناوری اطلاعات سازمان است، به صورتی که بخش عمده‌‏ای از فرآیند تحویل نرم‌‏افزار و تغییرات زیرساختی به صورت خودکار و با پشتیبانی ابزار‏های نوین انجام شود.

در دنیای امروز که پیچیدگی‏ نرم‌‏افزار‏های تولیدی افزایش یافته و فناوری‌‏های دگرگون‏‌کننده مانند رایانش ابری و اینترنت اشیاء روال‏‌ها و روشگان‌های کلاسیک تولید نرم‌‏افزار را به چالش کشیده‌اند، DevOps می‏‌تواند سازمان‏‌های پیشرو را در مواجهه با این‏‌گونه چالش‌‏ها توانمند‏ ساخته و کیفیت خدمات ارائه‌‏شده توسط واحد‏های فاوا در سازمان‏‌های بزرگ را از دید راهبردی و تاکتیکی افزایش دهد. DevOps با تکمیل منافع حاصل از استفاده از فرآیند‏های چابک تولید نرم‌‏افزار و بهره‏‌مندی از مفاهیم جدید مانند یکپارچه‏‌سازی مستمر (Continues Integration) و تولید مستمر (Continues Development) باید در جعبه‌ابزار هر مدیر و کارشناس حوزه مهندسی نرم‌‏افزار و فناوری ارتباطات و اطلاعات قرار گیرد.

در این کارگاه با مفاهیم کلان این مفهوم آشنایی صورت گرفته و چارچوب کلی آن ارائه می‌گردد. 

ارائه‌دهندگان:

دکتر محمدامین فضلی:‌ عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف

مسلم حبیبی:‌ دانشجوی دکترای دانشگاه صنعتی شریف

حامد تهمورثی: دانشجوی دکترای دانشگاه صنعتی شریف

زمان:

۱۴ تا ۱۸ روز پنج‌شنبه 10 اسفند